Heipä Hei taas pitkästä aikaa. Kesän ensimmäinen ''kova'' kuukausi takana. Kerkeää hetkeksi istumaan ja kirjoittelemaan kuulumisia.

 

Toukokuu oli lämmin ja tosi kesäinen, mutta entäs kesäkuu... No huh huh sanon minä. Kylmä kuin mikä. Se kyllä huomasikin sillä, että perinteiset terassilaiset eivät eksyneet ainakaan meidän terassille, eikä tainnut olla kilpailevilla yrityksilläkään ollut pahempaa tungosta. 

 

Kesäkuun koulutunnit oli mahtavat. Päästiin tekemään erilaisia juomasiirappeja ja tietenkin tekemään niistä omia juomasekoituksia. Pienissä ryhmissä tehtiin erilaisia siirappeja ja meidän ryhmä teki vadelmasta, sekä chilistä. Pakko kyllä todeta, että omatekemänä ne maistui todella hyvinltä! Raaka-aineen maku on todella paljon puhtaampi ja raikkaampi kuin valmis siirapeissa.

 

Juomasekoitusten valmistustapakin alkaa olla jo hallussa. Kyllä vanha sanonta on totta, että tekemällä sen oppii. Työn lomassa kun muistaa miten oikea oppisesti tehdään, niin harjoistus tekee mestarin! :) Kyllä minusta vielä mainio baarimestari tulee. Mutta sitten itse työhön.

 

Kesäkuun alku menikin peris chillaillen ja työtä tehden. Sai vapaitakin hiljaisen ajan vuoksi. Pääsi vähän toteuttamaan itseään hiljasten työiltojen vuoksi. Yleensä kun tehdään valkovenäläistä taikka perus koskenkorvajuomia, pystyi ehdottamaan asiakkaille esimerksi Tom Collingsin, Manhattania, Cosmopolitania ja kehittelemään uusia juomasekoituksia, muistaen Sour kaavan sitrusta, sokeria ja alkoholia. Huomaa itsestäänkin, että kehitystä tulee koko ajan. Ja mikä parhainta siitä saa palautetta asiakkailta. Kuten ennen ei viskeistä ollut mitään tietämystä, mutta näin asiaan perehdyttyä voi sanoa, että kyllä se Lagavulin on laatuviskiä verratuna vaikka punaiseen Johnny Walkeriin. Eli hyvä minä! :)

 

Yleensä juhannuksena on lähtenyt kavereiden kanssa johonkin kesätapahtumaan taikka mökkeilemään, mutta tänä juhannuksena olin töissä Ravintola Next Stepissä. Siis erillainen juhannus kertakaikkiaan. Huomaahan sitä, että ei kaikki lähdekään juhannusta viettämään mökeilleen taikka isoihin kesätapahtumiin, vaan kaupungissakin on yllättävän paljon porukkaa. Välissä kerkesi vähän viettämään aikaa meidän kesämökillä ja illaksi sitten painamaan duunia. Ei hassumpi viikonloppu ollenkaan.

 

Kesän ainoan vapaan viikonlopunkin kerkesin tuossa viettämään 28.06-30.06. Lähdin kesälomareissulle siskon lapsien kanssa Imatralle ja Lappeenrantaan. Kylpyläloma ja vapaat kruunasi tietenkin Robinin keikka. Tiedä sitten oliko lapset vai minä enemmän innoissaan. Mutta pääsi vähän rentoutumaan arjen askareista, sekä lepäämään enne heinäkuuta, siis ainakin meidän baarin osalta kesän kovinta myyntikuukautta.

 

kes%C3%A4reissu1-normal.jpg

kes%C3%A4reissu2-normal.jpg

 

Vähän kuvia reissusta. Ylemmässä kuvassa minä, ja siskon lapseni Lauri 6v, Jenny 11v ja Pia 14v. Ja niin fiiliksissä vaikka vettä tuli välillä kaatamalla. Ja toisessa kuvassa tietenkin ROBIN!!! :)