Yes, mä tein sen. Nyt on saatu blogikin aikaiseksi, että piäsee tuntojaan purkamaan. Tästä se alkaa. 

 

Elikkäs ylipäätään miten ravintola-alalle on päädytty, onkin mielenkiitoinen juttu. 2011 marraskuussa kaveri vinkkasi työpaikasta paikallisessa yrityksessä Ravintola Next Stepissä. Takana olikin jo osittain paperit tarjoilijan tutkinnosta ja ala oli kyllä kaikinpuolin mielenkiintoinen.

 

Työnkuvaan kuuluikin anniskelu, sekä karaokejuonto. Oma juttu kaikinpuolin, koska karaokelaulamista olen harrastanut pikkutytöstä asti. 

 

Aluksi vuoroja pitikin olla muutama viikonloppu, mutta ajan kanssa huomasi, että töitä riitti jatkossakin. Sille tielle sitten lähdettiin ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Vastaavanluvat täyttyi töiden puolesta ja töitä ollut riittämiin ihan tähän hetkeenkin saakka. Hieman uusiakin tuulia töiden parissa tiedossa, mutta niistä kertoillaan sitten, kun sen aika koittaa.

 

Ravintolassa työskentely on kyllä minun juttuni ollut alusta asti. Asiakaspalvelussa työskentely on mielenkiintoista. Samanlaisia päiviä ei kahta ole peräkkäin, saa ja pystyy tutustumaan erilaisiin ja uusiin ihmisiin, keskustella mitä ihmeellisimmistäkin asioista ja voi parantamaan itseään eri tapauksien myötä. Johtuu myös varmasti siitä, koska itse on sosiaalinen, eloisa, hauska (ainakin yritän kovasti), luotettava ja helposti lähestyttävä ihminen. Tietenkin unohtamatta myös omaperäisyyttä, jota varmasti jokaisesta baarissa työskentelevästä ihmisestä löytyy.

 

Ainahan jokainen haluaa työssään olla paras ja kehittämisen varaa aina on. Kukaan kun ei ole seppä syntyessään. Itse työllä opetellut voi olla hyvä tarjoilja, mutta onko se hyvä merkki, kun asiakas haluaa ostamistaan tuotteista tarkempaa tietoa ja et osaakaan sanoa mitään, vaan käännyt googlen puoleen. Saahan sieltäkin varmasti paljon tietoa, mutta olisihan perusasiat hyvä olla tiedossa, kuten mitä eroa on kuohuviinillä ja shampanjalla, taikka konjakilla ja armanjakilla? 

 

Tässä onkin syy mikä sai minut hakemaan baarimestarin koulutukseen. Käytännössä osaat tehdä työtäsi, mutta teoriassa tiedon määrä on todella vähäistä. Tämä olikin minun ratkaisu tulla paremmaksi tarjoilijaksi ja asiakaspalvelijaksi. Haluan laajentaa osaamistani, saada arvostusta tekemästäni työstä ja tottakai tavoite on olla PARAS! Sehän jää vielä nähtäväksi, mitä aika tuo tullessaan, mutta tavoitteet on kovat ja halua oppia vielä kovempi.