Toukokuun koulupäivät jännitti kyllä paljon enemmän, kuin edelliset. Uusi opettaja ja tieto siitä, että näillä tunneilla päästään tosi toimiin :) Ensimmäisenä päivänä teoriaa alkoholeista ja niiden historiasta, sekä valmistustavoista. Toisena päivänä mentiin paikalliseen Jälkipeli baariin käytännön harjoituksia tekemään,

 

Eihän ikinä töissä jännitä, tuli sitten asiakkaaksi vaikka kuka, mutta nyt kun sinua tarkkaillaan ja jokainen virhe oikaistaan. Jonkin aikaa mielessä kävi, että osaankohan minä tämän ja kädet tärisi, kuin olisi ensimmäistä drinkki tekemässä. Itsevarmuutta kyllä täytyy rueta löytymään tästä tytöstä taikka huonosti käy.

 

Käytiin läpi eri sekoitustekniikat ja kokeiltiin tietenkin heti perään. Kuin olisi eka kertaa tiskin takana. Tosin minun työpaikoissani todella harvoin tarvitaan shakeria tai saatika juomia koristeltaisiin erikoisemmin. Aikalailla perus kossu-vichy taikka valkovenäläinen on kova sana, mutta tässähän on tilaisuus sekin asia korjata. 

 

Päivän päätteksi päästiin tekemään omat sour- juomat. Peruskaavalta, sokeria, sitrusta ja alkoholia. Itse otin alkoholiksi Vodkan ja Callianon (vaniljalikööri). Yllättävän hyvä makuelämys, kun yleensä on tottunut drinkit juomaan, että tulee jatkeeksi jonkin sortin virvoitusjuoma.

 

Mutta päivän kohokohta!!!!!!! Pääsi maistelemaan omia ja muiden luomia sour- juomasekoituksia :) Lisäksi opettaja teki yleisimpiä kansainvälisiä juomia, mitä saatiin porukalla maistella. Kanamuna pohjoiset juomasekoitus ehkä oli vieraampia, mutta ainakin uusi tapa maistella viskejä ja konjakkeja. Ne ei ikinä ole minun henkilökohtaisesti minun top-10 alkoholijuomia ollut, mutta tässä nähdään, miten erilaiset alkoholit saadaan maistumaan vaikka niitä aikaisemmin olisikin vieroksunut.


''Kotiläksyksi'' sekoitustekniikkojen kertausta, jepajee!!! Ainahan kanta-asiakkaita täytyy kohdella hyvin, kiitos koulun aloituksen, päätin kokeilla erilaisia juomia, Apricot cooler, Lumikenttien kutsu, erilaisia Sour sekoituksia. Oikeaoppisen valmistustavan mukaisesti tehtynä asiakkaat tuli tiskille seuraamaan, ei vielä niin täydellistä drinkkien tekoa, mutta lopputulokseen kaikki olivat tyytyväisiä. Koristeluun tosin täytyy ensi kerran panostaa ja käydä kaupan kautta. Mutta näistä on hyvä jatkaa. Vähän kuvamateriaaliakin pääsin lisäämään tehdyista juomasekoituksista.


 

 

kuva%201-normal.jpg

 

kuva%202-normal.jpg